Euroopa Meistrivõistlused Ahvenamaal – Olympic Euroopa Meister!

9-17nda augustini toimusid ORC uroopa Meistrivõistlused Ahvenamaal. Hiiumaad ja Jahtklubi Dagot esindas seal sel korral kaks alust - B grupis Olympic ja C grupis Kira. 

Esimesel võistluspäeval startisid jahid koheselt avamereetapile, mille pikkuseks oli suurematele jahtidele 150 meremiili ja väiksematele 135 meremiili. Peale pea ööpäeva purjetamist saavutas Olympic oma grupis 2. koha reaalselt purjetatud ajaga 24:27:49, kalkuleeritud ajaga 26:38:54 ning Kira oma grupis 19nda koha vastavalt 21:56:56 ja 23:22:24. Ilm oli Olympicu jaoks soodne ning nii saavutatigi edu. 

Kolmapäeval ja neljapäeval toimusid lühirajasõidud. Kolmapäevased lühirajasõidud möödusid Olympicu meeskonnale väga edukalt, kuid kolmanda päeva lühiradadel sõitis neile sisse jaht Forte. Kuna katkise alusega võistelda ei saanud, andis Olympic sisse protesti ning see neile ka heastati, siis pandi neile kirja eelnevate lühirajasõitude keskmine ehk kokkuvõttes teine koht. 

Kira kapten Tauno Telvik võttis seekordsed võistlused kokku lausega "See oli võistlus, mida kommenteerida ei tahaks!"

Olympicu kapteni Tiit Vihuli sõnul oli peamiseks eduvõtmeks vältida suuremaid vigu ja võtta omaks karm konkurents Dixi 4 meeskonnalt, kes saavutas teise koha vaid 1 punktise vahega!

📸 Pepe Korteniemi, Jascha Kuphal & Janis Spurdzins ORC Europeans ÅLAND 2024

Tulemused

 
OLYMPIC (kapten Tiit Vihul) tõi koju suisa kaks kulda - B grupi harrastajate ja üldarvestuse absoluutse parima!
KIRA (kapten Tauno Telvik) saavutas C grupis tubli 19nda koha ning harrastajate hulgas 14nda koha!
 
 
Peale nädalat ORC Europeans ÅLAND 2024 Euroopa Meistrivõistlustel, tervitasime kuldset esimest Sailing Team Olympic / EST 463t tagasi kodusadamas Kärdlas, kus otsad kai külge kinnitati. 
 
Elagu hiidlased!
 
📸 Klubiülem Kristi Lebin